Onze droom werd werkelijkheid door het realiseren van een nieuwe stal voor onze Vlaamse Paarden. Sinds 23 december 2016 konden we onze paarden huisvesten in hun nieuwe stallen. Met de ruime boxen van 3,5m op 5m kunnen we plaats bieden aan 16 paarden.

 

 

Er is tevens een ruim leslokaal voorzien voor het geven van mencursussen en andere opleidingen en workshops zoals toiletteren, boomslepen,… De praktische lessen kunnen buiten gegeven worden of in de binnenpiste van 20m op 40m.

 

 

 

 

In de winkelruimte vindt u alle benodigdheden voor zowel het rijden als voor het mennen met paarden . Voorheen bestond ons assortiment voornamelijk uit materieel voor trekpaarden, maar nu is er een aanbod voor alle paardtypes en zijn we verdeler van de populaire IDEAL tuigen. Daarnaast verkopen wij nog steeds de Amerikaanse gareeltuigen.

 

 

Uiteraard vormt de hengstenhouderij nog steeds een belangrijk onderdeel van ons activiteitenpakket. De helft van de dekkingen gebeurt op natuurlijke wijze, de andere helft van de dekkingen gebeurt via kunstmatige inseminatie. Voor deze laatste methode beschikken wij nu over een fantoom en een professioneel KI-lokaal  waar het afgenomen sperma wordt bewerkt en onder koeling bewaard.