Nationale Prijskamp groot succes

Nationale prijskamp groot succes

Op zondag 20 september ging er op de BLOSO terreinen van Waregem, de jaarlijkse Prijskamp door, aangevuld met de verschillende VP proeven en de wedstrijd. Onder een stralende zon presenteerde het kruim van de Vlaamse Paardenfokkerij zich op deze bijzondere dag. De nakomelingen van onze dekhengst Circle W Maxamillion deden het heel goed. Zowel bij de merries als bij de hengsten/ruinen, was de jeugdkampioen een fokproduct van Max en ook het dagkampioenschap werd door een Maxamillion dochter gewonnen. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat Circle W Maxamillion stillaan zijn stempel weet te drukken op de fokkerij met deze bijzondere producten.

Zowel de verrichtingsproeven, de bereden proef als de wedstrijd kenden een mooi aantal deelnemers.

Foto 1 Thess vd Overhekerhof_800x539

Jeugdkampioene Thess vd Overhekerhof, vader: Circle W Maxamillion, eigenaar: Dhr. Lieven Claus


Pferdestark 2015 groot succes

Pferdestark 2015 groot succes

Vrijdag 28 augustus, omstreeks 3u vertrok team Stal Talpe richting Dörentrup, Duitsland. Ongeveer 500km verder van huis, gaat het grootste trekpaardenevenement door waar de Stal Talpe het Vlaams Paard vertegenwoordigde. Gedurende het weekend waren er in de grote showring de hele dag shows en demonstraties te zien. Verder kon men alle activiteiten wat men met een trekpaard kan uitvoeren bewonderen (boomslepen, ploegen, moderne machines met paardentractie, ...) Ter promotie van het Vlaams Paard, werd een stand ingericht die dan ook heel druk bezocht werd. Naast de stand was de merrie 'Rio van 't Kaleihof'' samen met haar merrieveulen te bewonderen. Rio behoort toe aan Philip Vandeginste uit Dudzele. Na een goede voorbereiding hebben we vanuit Stal Talpe in meerdere shows (pas de deux, viertal, klavertje 3, werkdemonstraties, ...) de kwaliteiten en de capaciteiten van een Vlaams Paard kunnen laten zien. De enorm veel positieve reacties zijn een teken van waardering. Vanuit Stal Talpe willen we zeker ons ganse team en andere medewerkers bedanken voor hun enorme inzet: 'Pferdestark 2015 was meer dan geslaagd'...

IMG_0185

IMG_0840

Pferdestark 2015 Roger en Steph

Pferdestark klavertje drie

Pferdestark 2015 Philip

 


Tandemcursus

Tandemcursus te Oostnieuwkerke

Op 4 september gaat er een tandemcursus van start te Oostnieuwkerke. Deze cursus omvat 2 theoretische lessen en minstens 6 praktische lessen. Op het einde volgt een examen afgenomen door een VLP Men-examinator. De cursus wordt gegeven door MKB men-instructeur Jurgen Talpe, alles wordt ter beschikking gesteld door Menclub ’t Vliegend Peerd (Lokaal, koetsen, paarden, tuigen..).
Plaats: kapstraat 1, 8840 Oostnieuwkerke

Voor verdere info of inschrijvingen: 0475/31.11.72 of per mail: info.tvliegendpeerd@gmail.com

 

Tandem Jurgen

 


Alken 2015

Vlaamse Paarden tonen knap staaltje dressuur in Alken

Tijdens de Alkense Oogstfeesten op 2 augustus schitterde team Stal Talpe tijdens de vele demonstraties... Iedereen kon genieten van een rassenvoorstelling, Pas de deux, Kür op muziek, tandem of een ritje op de rug van een Vlaams Paard. De weergoden waren ons heel goed gezind en het voltallige publiek genoot van onze prachtige Vlaamse Paarden.

IMG_9029

Stamboekvoorzitter Roger Talpe met zijn Vlaamse ruin Nestor


Wandeling met trekpaarden

Jaarlijkse VP-wandeling.

Op zaterdag 15 augustus 2015 organiseert de vzw Vlaams Paard een tocht voor koudbloedrassen, zowel aangespannen of onder het zadel.
Na het succes van vorig jaar zouden we jullie graag deze maal het Franse 'Bailleul' laten bewonderen bij onze collega Denis Beck. De start is voorzien rond 14 uur voor een tocht van een 10-tal kilometers.

Een avondmaaltijd zal worden aangeboden in de brasserie Ferme Beck, Eeckelstraete te Bailleul voor een bedrag van € 20,00. Een huifkar zal aanwezig zijn voor familie en vrienden die niet beschikken over een Vlaams Paard of trekpaard.

Vooraf inschrijven bij het VP-secretariaat is noodzakelijk

IMG_6753


Geslaagden mencursus Oostnieuwkerke

Geslaagden Menbrevet A te Oostnieuwkerke.

Op zondag 21 juni slaagden de volgende cursisten voor het menbrevet A: Chloë Demeulemeester, Ann Decoodt, Mariska Bekaert, Bo Demeulemeester, Eddy Demey, Hilde Pierloot, Steven Verbauwhede, Louise Warnez, Filip Warnez, Elke Boogaerts, Carl Messiaen.

Voor het menbrevet B slaagde Pieter – Jan Steenwegh.

Verder op de foto zien we de examinator Ruben Oosterlijnck, meninstructeur Jurgen Talpe en organisator van de cursus Joost Schollier van menclub ’t Vliegend Peerd.
Groepsfoto Oostnieuwkerke

 


Workshop 2015

Geslaagde workshop 'boomslepen' bij Stal Talpe

Tijdens het weekend van 13 & 14 juni ll ging er bij de Stal Talpe een workshop 'boomslepen' door. Met 10 cursisten kunnen we spreken van een grote interesse in het werken met trekpaarden, hetzij op het land als in het bos. De workshop gebeurde onder de professionele begeleiding van lesgevers Jurgen Talpe, Marc en Florentin Guillaume. Zowel zaterdagnamiddag als zondag werkten de deelnemers met de goed opgeleide paarden van de familie Guillaume waar ook Florentin 'Europees kampioen enkelspan' en brons in het dubbelspan heeft behaald tijdens 'Euroforest 2014' te Bourgogne. Voor verdere info betreft aankomende workshops met trekpaarden, bekijk regelmatig onze website of stuur een mailtje naar vlaamsepaarden@staltalpe.be om u op de hoogte te houden.

IMG_7624


Rondritten Ploegsteert

Rondritten per koets op het front van Plugstreet

Affiche Ploegsteert


Menles in Bellewaerde Park.

Menles in Bellewaerde Park.

Het was even iets anders, naast de Vlaamse paarden met een gemiddelde stokmaat van 1m80 nu een span schetlander hengsten van 1m05. Dit seizoen zullen voor het eerst een span pony’s dienst doen in het Bellewaerde park ter promotie van de Gold Rush show. Wij werden door het park gecontacteerd om daar menopleiding te geven. Met een span goed lopende pony’s en gemotiveerde menners was het best leuk om eens Bellewaerde op een andere manier te ontdekken…

IMG_7182


Veldwerk bij erwtjes en knollen

Veldwerk bij Ewtjes en Knollen

Vanuit Stal Talpe hadden we eerder dit jaar de Vlaams Paard ruin Odiff verkocht aan het “Hof Van Lier” uit Zandbergen. Deze Vlaamse ruin zal daar worden ingezet voor koetstochten maar zeker ook voor het veldwerk voor Erwtjes en Knollen die een CSA zelfplukboerderij is.
Met de opstart van het bedrijf hebben we voor het klaarmaken van het eerste veld even bijgesprongen met een span Vlaamse paarden van bij ons.

IMG_6705_800x533

 

IMG_6730_800x533


Stal Talpe haalt zwerfvuil op

Stal Talpe haalt zwerfvuil op

Op zaterdag 4 april ll. ging er in de stad Komen een nieuw project van start ism Stal Talpe. Namelijk het zwerfvuil opruimen door de leerlingen van de lagere scholen uit de stad. Stal Talpe was van dienst met hun span Vlaamse merries Galante en Linoka om het zwerfvuil weg te voeren.

 

IMG_6379_800x533


Aankomende mencursussen

Aankomende mencursussen

Op vrijdag 8 mei 2015 start er in Oostnieuwkerke een nieuwe enkelspancursus georganiseerd door menclub 't Vliegend Peerd ism Stal Talpe. Deze cursus omvat 6 theoretische en minimum 8 praktische lessen. Tijdens de theoretische lessen krijgt u een inzicht over het exterieur van het paard, verschillende rassen, de voeding, tuigenkennis, op en aftuigen, verschillende rijtuigen,... Ook leert u aan het toestel het 'Achenbach' mensysteem die u dan in de praktische lessen kan toepassen. Op het einde van de lessen volgt er een menexamen voor het behalen van het VHS menbrevet A. Deze cursus wordt gegeven door MKB meninstructeur Dhr. Jurgen Talpe. Alles wordt ter beschikking gesteld door menclub 't Vliegend Peerd. (Lokaal, paarden, tuigen, koetsen,...). Er zijn nog enkele plaatsen vrij, wees er snel bij!

Voor alle verdere informatie of voor inschrijvingen kunt u terecht op het nummer 0475/31.11.72 of via e-mail:mensport@vliegendpeerd.be

 


Aankomende workshops met trekpaarden

Aankomende workshops met trekpaarden

Bij de Stal Talpe kunt u terecht voor het volgen van een workshop 'boomslepen' met trekpaarden. Deze 2 daagse workshop staan volledig in het kader van het gebruik van het trekpaard in de bosbouw. U wordt begeleid door ervaren lesgevers Roger en Jurgen Talpe en professionele boomslepers Marc en Florentin Guillaume. U leert in reële situaties de kneepjes van het mennen op het kordeel en het boomslepen. Alles wordt ter beschikking gesteld door de Stal Talpe en fam. Guillaume (paarden, tuigen, materiaal, lokaal, warme maaltijden, drank,...) Voor alle verdere info en/of inschrijvingen kunt u terecht op het nummer 0473/71.35.53 of via mail: vlaamsepaarden@staltalpe.be

Workshop boomslepen: 13 & 14 juni 2015

 


Workshop 'Werken met Trekpaarden'.

Workshop 'Werken met Trekpaarden'.

Tijdens het weekend van 27 & 28 april kunt u bij Stal Talpe een workshop 'Werken met Trekpaarden' volgen. De workshop staat geheel in het kader van het gebruik van het trekpaard in de landbouw, tuinbouw, bosbouw,... Deze workshop wordt gegeven door Roger en Jurgen Talpe ism professionele boomslepers Marc en Florentin Guillaume. Alles wordt ter beschikking gesteld door Stal Talpe en fam. Guillaume. (lokaal, paarden, materiaal, tuigen, warme maaltijd, drank,...) Voor alle verdere info en/of inschrijvingen: vlaamsepaarden@staltalpe.be of 0032(0)473/71.35.53. UITERSTE inschrijvingsdatum: 22 april.

Lucas voor de avant-train tijdens het vervoeren/halen van hooi

 
 

Circle W Maxamillion goedgekeurd voor het leven

Circle W Maxamillion goedgekeurd voor het leven 

Tijdens de jaarlijkse hengstenkeuring van het Vlaams Paard op 22 februari ll te Waregem werd de 9 jarige hengst Circle W Maxamillion voor het leven goedgekeurd en tevens ook verkozen tot de kampioenhengst van 2015. Hij werd door de jury onthaald als een hengst met veel hengstuitdrukking die het ideaalbeeld van het Vlaams Paard sterk beantwoord. Het lot nakomelingen van Max die zich voorstelden werden omschreven als heel kwalitatieve paarden die heel uniform waren qua type en met heel goede bewegingen. De pas ingevoerde 4 jaar wordende hengst McQueen's Master Peace liet tijdens de keuring een heel goede indruk na tijdens de bereden en aangespannen proef en dat na amper 5 weken aan het werk te zijn. Hij werd dan ook goedgekeurd als dekhengst en is ondanks zijn jonge en groene uitstraling een gedegen stalgenoot voor Max.

McQueen's Master Peace

 
 

Circle W Maxamillion

 
 

Nakomelingen Circle W Maxamillion

 
 

Geslaagden mencursus te Poperinge

Geslaagden mencursus te Poperinge

Op zondag 15 februari ll ging er in 't Wulleminhof te Poperinge het menexamen door voor het behalen van het VHS menbrevet A. Alle 12 deelnemers waren met glans geslaagd. Examinator van dienst was Dhr. Francis Turpijn. Deze cursus was een organisatie van 't Wulleminhof ism MKB meninstructeur Dhr. Jurgen Talpe. Voor aankomende cursussen kunt u steeds onze website volgen onder de rubriek 'nieuws' en/of 'activiteiten'. Vanuit Stal Talpe wensen we alle geslaagden veel menplezier.

 


Enkele sfeerbeelden tijdens 'Agriflanders'

Enkele sfeerbeelden tijdens 'Agriflanders'

De stand van het Vlaams Paard

 
 

Rassenvoorstelling met Linoka

 
 

Tussendoor de piste slepen met Linoka en Galante

 
 
 

Dhr. Marc Mahieu met zijn vierspan tijdens de Paardenshow op zaterdag

 
 
 

Fijne feesten

Stal Talpe wenst u en uw familie fijne feestdagen...

kerstkaartje 2015 i