Tuig- en menbenodigdheden

logo

Bij stal Talpe kunt u terecht voor alle benodigdheden voor trekpaarden

Halsters

Dit zijn stevige halsters die bestaan uit 3 lagen nylon en die een RVS sluiting hebben. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, dit van veulen tot volwassen trekpaard. Ook kunt u het bijpassende touw met of zonder ketting bij ons verkrijgen.

Witte keuringshoofdstellen

Op het moment dat uw paard naar de keuring gaat is het belangrijk dat uw paard er op zijn best uit ziet. Volgens de traditie wordt het trekpaard voorgesteld met een mooi contrasterend wit voorbrenghoofdstel. Deze keuringshoofdstellen zijn ook in het zwart verkrijgbaar.

Het paard speelt de hoofdrol, hij/zij is het belangrijkste, maar we kunnen wel een beetje meehelpen. Wij verkopen hoefzwart, wat de ademende functie van de hoef niet aantast. De hoef krijgt een glimmend zwart laagje wat niet plakt en niet afgeeft.

Rijhoofdstel Trekpaard

Hoofdstel met bit (bustrens of liverpool) en op trekpaardmaat gemaakte teugels  
De IDEAL zadels zijn lederen zadels van Engelse kwaliteit, met een diepere zit voor meer comfort en voorzien van een kunststof boom.
De bijhorende dressuursingel is gemaakt van soepel maar zeer sterk leder met elastiek. De binnenkant van de singel is voorzien van zacht leder, waardoor er geen schuurplekken ontstaan. De gespen zijn gemaakt van roestvrijstaal materiaal. Ook heeft de singel elastiek bij de gespen voor optimale rekbaarheid. In het midden van de dressuursingel bevindt zich een ring, hier kunnen eventuele hulpteugels aan bevestigd worden.
Bij aankoop van een zadel krijgt u er de stijgbeugelriemen + stijgbeugels, een zadelhoes en een zadeldoek bij.
 

Trekpaardtuigen

Dit tuig is gemaakt van dubbel leder en verstevigd met nylon inlage. De borststukken en schoftjes zijn zacht gevoerd om doorrijden en drukkingen te voorkomen. Om de paarden te voorzien van comfort rondom het hoofd, zijn de frontdelen en neusriem bekleed met zacht leder. In ons gamma hebben wij ook diverse tuigen in kunststof en nylon. Kan gebruikt worden om enkel/dubbel/tandem of vierspan te rijden. Deze tuigen zijn verkrijgbaar in volgende kleuren: zwart; zwart/bruin of bruin.

Uiteraard hebben wij verschillende losse tuigonderdelen evenals producten voor tuigonderhoud.

 

Amerikaans gareeltuig

Een Amerikaans gareeltuig verdeelt de druk over de schouders van het paard, waardoor de trekkracht optimaal wordt benut. Het Amerikaans gareeltuig is verstelbaar in tegenstelling tot het traditioneel belgisch gareel. Hierdoor is het niet van uiterst belang dat het gareel precies moet passen. Afhankelijk van het soort werk dat het paard moet uitvoeren en het soort wagen je paard moet trekken, bepaal je wat voor een soort tuig je toepast. 

Deze gareeltuigen met alle toebehoren zijn geschikt voor zowel het werk op het land als in het rijtuig. Bij de Amish-bevolking in de USA wordt dit tuig dagdagelijks gebruikt voor het werk met trekpaarden. De Amerikaanse garelen zijn afzonderlijk verkrijgbaar met of zonder inlegpad om perfect aan het paard aan te passen. De gareelbeugels zijn zowel in zwart metaal als in inox verkrijgbaar.

Dekens voor trekpaarden

Onze dekens zijn van heel goede kwaliteit en zijn geschikt voor alle types trekpaarden! U kunt deze dekens verkrijgen in verschillende maten en verschillende kleuren.

Tevens ook nog heel wat andere toebehoren zoals shampoo en ontwarringsspray, vlechtlint voor Vlaams Paard, trekpaardzadels, bitten, rijhoofdstellen, menbenodigdheden specifiek voor het trekpaard,…

Vraag naar een folder met prijslijst!

 

x

Aanvraag show of demo