Hengstenhouderij

logo

Hengstenhouderij Stal Talpe is een familie bedrijf en is al meer dan 30 jaar gevestigd aan de grens van West Vlaanderen in het Waalse Komen.

Stal Talpe heeft niet alleen de ontwikkeling van de Vlaamse Paardenfokkerij gevolgd, ze heeft de evolutie mee bepaald en er duidelijk invloed op gehad. Roger Talpe haalde in 1993 de eerste Vlaamse hengst ‘Northfork Duke’ terug vanuit Canada naar Europa. Na Duke kwamen nog meerdere hengsten over de plas om ons stamboek van nieuw bloed te voorzien. Wat vader Roger startte zet Jurgen Talpe nu verder…

Stal Talpe staat bekend voor de service, kwaliteit, klantvriendelijkheid maar vooral om de liefde voor het vak en de paarden.

 

Met de hengstenkeuring op 3 maart 2024 werd het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen. Maar laat ons eerst even terugblikken naar 2023…

Voordat we dit doen, willen we jullie hartelijk bedanken voor het vertrouwen en de samenwerking het afgelopen jaar. We kijken er alvast naar uit om ook in 2024 al uw fokkersdromen waar te maken… Het komende seizoen hebben we naast onze vaste waarden Circle W Maxamillion en L-Valley Prince Piper ook Double Tail Ura Magic ter dekking staan.

HIer vindt u ons hengstenaanbod voor het seizoen 2024. We zijn van mening dat we met dit prachtige overzicht vol genetische toppers een passende hengst te bieden hebben voor u. De keuze voor deze hengsten komt niet uit de lucht vallen. Stuk voor stuk sluiten ze aan bij onze visie om alleen hengsten aan te prijzen die daadwerkelijk iets kunnen toevoegen aan de fokkerij. Daarom bieden wij u onze hengsten aan die zich bewezen hebben in de fokkerij, sport of als allround gebruikspaard, waar we dit op basis van hun prestaties en afstamming vrijwel zeker van verwachten.

Graag praten we samen met u verder over de te maken hengstenkeuze. Aangezien we erin geloven dat samenwerking tot resultaat leidt, hopen we zo de basis voor nieuw fokkerijsucces in de toekomst te leggen, want kwaliteit is de belangrijkste factor bij de keuze van een hengst voor uw merrie. Bij Stal Talpe werken we op verschillende manieren aan het verbeteren van die kwaliteit en kunt u terecht voor de juiste adviezen, professionele begeleiding van uw merrie en voor kunstmatige inseminatie.

Erkenningsnummer KI station: AER/HAI/028068


x

Aanvraag show of demo