Roger Talpe haalde in 1993 de eerste Vlaamse hengst ‘Northfork Duke’ terug vanuit Canada naar Europa. Na Duke kwamen nog meerdere hengsten over de plas om ons stamboek van nieuw bloed te voorzien. Wat vader Roger startte zet Jurgen Talpe nu verder…

Dat 2020 een jaar was om niet snel te vergeten, daar zijn we het allemaal over eens. De coronacrisis had een grote impact op ons leven, zowel op sociaal als economisch vlak. Gelukkig zijn er ook mooie en positieve dingen gebeurd. Ook bij Stal Talpe is dat het geval en daar blikken we graag met je op terug. Voordat we dit doen, willen we je hartelijk bedanken voor je vertrouwen en de samenwerking afgelopen jaren. We kijken ernaar uit om ook het komende jaar de samenwerking op verschillende manieren op te blijven zoeken en te vergroten om zo al uw fokkersdromen waar te maken…

Het eerste waar we graag op terugkijken is de export van deze 2 toppers naar India: de  merrie Parise van  Belle en de jonge hengst Yani van de Kazanddreef. We zijn dan ook bijzonder trots dat op vrij regelmatige basis Vlaamse Paarden naar het buitenland worden geëxporteerd. Een duidelijk bewijs van de interesse in dit bijzondere ras.

Reeds meer dan 25 jaar is Hengstenhouderij Stal Talpe gevestigd aan de grens van West Vlaanderen in het Waalse Komen. Stal Talpe heeft niet alleen de ontwikkeling van de Vlaamse Paardenfokkerij gevolgd, ze heeft de evolutie mee bepaald en er duidelijk invloed op gehad.

Stal Talpe staat bekend om service, kwaliteit, klantvriendelijkheid maar vooral om de liefde voor het vak en de paarden. Samen met u proberen wij de juiste partnerkeuze voor uw merrie te maken, wat kan leiden tot een goed fokproduct, dat goede resultaten kan behalen.

Hengsten zoals Northfork Duke, Rustic Acres Macintosh en  Rieck’s Marcus T hebben allen hun stempel gedrukt in de Vlaamse Paardenfokkerij. Met het importeren van hengsten met de beste bloedlijnen vanuit de USA zet Circle W Maxamillion deze reputatie verder.

Het komende seizoen hebben we naast onze vaste waarde Circle W Maxamillion, de nieuwkomer Doubletail Ura Magic ter dekking staan. Wij helpen u uiteraard verder met de gepaste keuze te maken voor uw merrie…

Bij Stal Talpe kunt u terecht voor de juiste adviezen en professionele begeleiding van uw merrie, voor kunstmatige inseminatie of voor een natuurlijke dekking.

Erkenningsnummer KI station: AER/HAI/028068