Hengstenhouderij

logo

Hengstenhouderij Stal Talpe is een familie bedrijf en is al 30 jaar gevestigd aan de grens van West Vlaanderen in het Waalse Komen.

Stal Talpe heeft niet alleen de ontwikkeling van de Vlaamse Paardenfokkerij gevolgd, ze heeft de evolutie mee bepaald en er duidelijk invloed op gehad. Roger Talpe haalde in 1993 de eerste Vlaamse hengst ‘Northfork Duke’ terug vanuit Canada naar Europa. Na Duke kwamen nog meerdere hengsten over de plas om ons stamboek van nieuw bloed te voorzien. Wat vader Roger startte zet Jurgen Talpe nu verder…

Stal Talpe staat bekend voor de service, kwaliteit, klantvriendelijkheid maar vooral om de liefde voor het vak en de paarden.


Hengstenhouderij Stal Talpe staat aan de start van zijn 30e dekseizoen. Op 26 maart 2023 is het exact 30 jaar geleden dat Northfork Duke, de eerste Vlaams Paard hengst vanuit Canada in België aankwam. Dit hebben wij te danken aan Roger Talpe! Het was de start van ons bloeiend stamboek en de start van onze eigen ‘Stal Talpe’ waar we tot op vandaag nog steeds aan verder uitbouwen! In de loop der jaren werd er een grote evolutie gemaakt, maar 1 ding is nog steeds hetzelfde gebleven: voor zowel u als fokker, als voor ons als hengstenhouder blijven we streven naar vooruitgang en nemen we alleen genoegen met het beste!

Het voorjaar van 2023 laat van zich horen en dan komt het nieuwe leven er weer aan. Altijd wel spannend om te ervaren of de fokkerij zal brengen wat we ervan verwachten. Northfork Duke, Rustic Acres Macintosh, Rieck’s Marcus T en Circle W Maxamillion zijn hengsten die allen hun stempel al wisten te drukken op de Vlaamse Paardenfokkerij. Met het importeren van hengsten met de beste bloedlijnen vanuit de USA zijn we ervan overtuigd dat L-Valley Prince Piper deze reputatie zal verderzetten. Bij ons op stal is er veel meer dan alleen onze jonge talentvolle hengst Piper! Door de invloed van onze oudere hengst Circle W Maxamillion ziet men dat kwaliteit hoog in het vaandel staat en daarbij is karakter het allerbelangrijkste. Daar is het waar het ons ook om gaat. Samen met de fokker door goede combinaties te maken in de fokkerij, de kwaliteitsfokkerij van het Vlaams Paard vooruit te helpen.

Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om een woord van dank uit te brengen aan iedereen die ons het vertrouwen gaf de afgelopen 30 jaar.

Erkenningsnummer KI station: AER/HAI/028068

x

Aanvraag show of demo