Opleidingscentrum

logo

Bij Stal Talpe kunt u terecht voor het volgen van menlessen voor het behalen van het VHS menbrevet A en B

Dit zowel privé als in groepsverband (enkelspan, dubbelspan, tandem en vierspancursussen).

Menbrevetten

Stal Talpe organiseert jaarlijks een mencursus voor het behalen van het A menbrevet. Deze opleiding wordt gegeven door Jurgen Talpe, erkend lesgever en examinator bij Paardensport Vlaanderen.

De cursus is opgedeeld in twee delen, een deel theorie en een deel praktijk. Tijdens de theorie gaat het vooral over de verschillende rassen, types en aanschaf van paarden, psychologie, instinct, karakter en natuurlijke aanleg van het paard, stalling, voeding, ziekte en gezondheid, anatomie, verschillende tuigen en bitten… Tijdens deze lessen wordt het Achenbach mensysteem aangeleerd op mentoestellen ter voorbereiding op de praktijk. Hierbij heb je menhandschoenen en een korte zweep nodig.

Eenmaal de theorie goed onder knie, gaan we over naar de praktijk. Deze lessen omvatten het op – en aftuigen, het aan– en uitspannen op een veilige en paardvriendelijke manier. Het achenbach mensysteem in het verkeer, volgens het verkeersreglement, met de bijhorende verkeerstekens.

En als afsluiter: Examendag! Je ondergaat een theorie – en een praktijkexamen, met als doel het behalen van het menbrevet A, recreatief rijden op de weg met koets, afgenomen door een examinator van Paardensport Vlaanderen.

De startdatums kunt u hier vinden.

Stages

Het is mogelijk om een kortere of langere stage in het kader van uw (paarden) opleiding bij Stal Talpe te doorlopen.

Voor alle verdere informatie: contacteer ons.

x

Aanvraag show of demo