Nieuwsoverzicht 2020

Nieuwjaarswensen

Stal Talpe wenst u en uw familie de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Hengstenkeuring Vlaams Paard 1 maart 2020

Ook dit jaar gaat de jaarlijkse hengstenkeuring van het Vlaams Paard door op de terreinen van sport Vlaanderen te Waregem. Wij zijn bij Stal Talpe volop bezig met het trainen van onze jongste hengst ‘Circle Y ricky’s Max’ om het allerbeste van deze topper te tonen. Zijn stalgenoot Circle W Maxamillion is goedgekeurd voor het leven aan de hand van zijn talrijke nakomelingen en wordt dus niet meer voorgesteld op de hengstenkeuring.

Wist u dat in het najaar van 2019 tijdens de Topeka Draft Horse sale een 3 jarige broer van onze hengst Circle Y Ricky’s Max verkocht werd voor 55 000 dollar? Een teken dat de nakomelingen van PVF Ricky J gegeerd zijn.

Vlaamse Paarden naar India

Nadat in het najaar van 2019 er reeds één Vlaams Paard merrie vertrok naar India, werden recent vanuit Stal Talpe nog drie Vlaamse paarden naar India geëxporteerd. De bij Philip Vandeghinste in Koolkerke gefokte 2,5 jarige hengst  Xeron van ’t Kaleihof werd samen met 2 merries verkocht. Xeron behaalde vorig jaar tijdens de Jeugdprijskamp te Torhout nog de eerste plaats bij de jonge hengsten. Deze roodvos met reeds een stokmaat van 1m92 kan dan ook als waardig ambassadeur voor het ras worden beschouwd. De merries die mee vertrokken zijn de 5 jaar wordende Vera die gefokt is in de stallen van Geert Tack uit Izegem, deze Rieck’s Marcus T dochter is drachtig van de Kampioenhengst “Circle Y Ricky’s Max” en verwacht een veulen in juni. Samen met haar verlaat de 8 jaar wordende merrie Suzy van Belle ook onze contreien, deze bij de gerenommeerde Franse stal Ferme Beck gefokte merrie is tevens een Rieck’s Marcus T dochter, zij leverde vorig jaar nog het Kampioen hengstveulen tijdens de veulenprijskamp. Via deze weg vertrekken enkele kwalitatieve paarden naar India om zodoende het ras aldaar te gaan promoten.

Circle Y Ricky’s Max kampioen 2020

Op zondag 1 maart 2020 ging opnieuw de hengstenkeuring van het Vlaams Paard door in Sport Vlaanderen te Waregem. Dit jaar waren er drie hengsten aanwezig waarvan één nieuwkomer.

In de eerste twee keuringsjaren worden de hengsten onderworpen aan een medische keuring, een keuring aan de hand, onder het zadel en aangespannen. Essentieel is de bruikbaarheid, werkwilligheid en handelbaarheid van het betrokken paard. Uiteraard is een gezond paard die het dichts de rasstandaard van het Vlaams Paard benaderd de bijzonderste criteria.

De jury beschreef Circle Y Ricky’s Max als volgt: ‘Rick is een grootramig, rechthoekig paard met een lange hals en een edel hoofd. Hij is van het moderne type van het Vlaams Paard met veel ras adel. Hij heeft vier stevige voeten die hij goed weet te gebruiken, en waarmee hij een ruime en regelmatige stap en draf etaleert. Hij heeft veel  voorwaartse tactmatige stuwing. Rick toonde een werkwillige proef zeer rustig en correct uitgevoerd. Waar hij zich aan de halter presenteert als een echte hengst, zo rustig en gehoorzaam  is hij in de bereden en aangespannen  proef. De ‘will to please’ is duidelijk aanwezig bij dit paard’

Hij werd dan ook uitgeroepen als kampioenhengst 2020 van het Vlaams Paard.

Dekseizoen 2020

Met de hengstenkeuring op 1 maart 2020 werd het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen…Kwaliteit is misschien wel de belangrijkste graadmeter bij de keuze van een hengst voor uw merrie of voor een goeie samenwerking tussen de fokker en de hengstenhouder. Bij Stal Talpe werken we op verschillende manieren aan het verbeteren van die kwaliteit…
Ieder jaar opnieuw, proberen wij u hengsten aan te bieden die kunnen leiden tot een goed fokproduct, die goede resultaten kan behalen in zowel het gebruik, de fokkerij als op de prijskampen. Zo ook voor het komende seizoen van 2020 bieden wij u onze vaste waarde ‘Circle W Maxamillion’ en onze jonge hengst ‘Circle Y Ricky’s Max’ aan. Met hun interessante bloedlijnen, hun mooie exterieur en goede, correcte basisgangen kunt u kiezen tussen deze 2 tophengsten, wij helpen u uiteraard verder met de gepaste keuze te maken voor uw merrie.
 
Hensgstenfolder op aanvraag via email vlaamsepaarden@staltalpe.be
 
 
 
 

Vlaamse Paarden aan het werk

 
Bij Stal Talpe leven we onder het motto ‘wie kan grazen, kan helpen dat het gras groeit’.
Onze 5 jaar wordende ruin Victor, zoon van Circle W Maxamillion werd gebruikt om kunstmest op de weides te strooien.
 
 
x

Aanvraag show of demo