Nieuwsoverzicht 2021

Nieuwjaarswensen

 

Hengstenkeuring

We hadden gehoopt op een normale hengstenkeuring dit jaar maar het mocht niet zijn… Volgens de huidige maatregelen kon de hengstenkeuring zoals we ze kennen niet doorgaan. Het bestuur is op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing om het komende dekseizoen niet in gevaar te brengen, daardoor ging de keuring door bij Stal Talpe waar de te keuren hengst ook gestald staat. Het komende seizoen hebben we naast onze vaste waarde Circle W Maxamillion, de nieuwkomer Doubletail Ura Magic ter dekking staan. Wij helpen u uiteraard verder met de gepaste keuze te maken voor uw merrie… Voor meer info over de dekhengsten kunt u kijken onder de rubriek ‘hengstenhouderij’ of vraag een hengstenfolder aan via mail vlaamsepaarden@staltalpe.be

Circle W Maxamillion

 

Doubletail Ura Magic

 

Vlaamse Paarden heel geliefd in het buitenland

Dat 2020 een jaar was om niet snel te vergeten, daar zijn we het allemaal over eens. De coronacrisis had een grote impact op ons leven, zowel op sociaal als economisch vlak. Gelukkig zijn er ook mooie en positieve dingen gebeurd. Ook bij Stal Talpe is dat het geval en daar blikken we graag met je op terug.

Het eerste waar we graag op terugkijken is de export van deze 2 toppers naar India: de  merrie Parise van  Belle en de jonge hengst Yani van de Kazanddreef. We zijn dan ook bijzonder trots dat op vrij regelmatige basis Vlaamse Paarden naar het buitenland worden geëxporteerd.

2021 is nog maar goed en wel begonnen en er vertrokken al 2 prachtige paarden naar de UK. Namelijk de 11 jarige hengst Quatro van ter Bracht en de 8 jarige merrie Tine Stal Hoevedreef. Een duidelijk bewijs van de interesse in dit bijzondere ras.

Quatro net voor zijn vertrek

 

Quatro van ter Bracht

 

Tine stal Hoevedreef

Nieuw bloed uit Amerika

Van 10 tot 25 november waren we te gast in de USA om op zoek te gaan naar vers bloed om het stamboek van Het Vlaams Paard te vernieuwen om zo het ras te kunnen laten groeien. Het was een ware zoektocht maar we hebben gevonden wat we nodig hadden. Met enige trots kunnen we al meedelen dat we een nakomeling van Country Road Prince naar België halen. Hou dus binnenkort zeker onze site of FB pagina in de gaten voor meer nieuws…

x

Aanvraag show of demo