Nieuwsoverzicht 2022

Stal Talpe wenst u en uw familie een voorspoedig nieuw jaar

Hengstenkeuring Vlaams Paard

Eindelijk kon de hengstenkeuring terug door gaan met aanwezigheid van publiek. Er was dan ook een zeer ruime opkomst van geïnteresseerden. Zelden was er al zoveel publiek aanwezig geweest tijdens een hengstenkeuring van het Vlaams Paard. De voorzitter Roger Talpe gaf zelfs aan dat hij aangenaam verrast was door het grote aantal jonge mensen die hun zondagnamiddag voorbestemd hadden om deze keuring bij te wonen. Daar alle corona remmen gelost waren was er wel geen mogelijkheid om de keuring terug te laten doorgaan in Sport Vlaanderen te Waregem. Alle pistes waren daar reeds lang voorbehouden. Daarom ging de keuring door bij Stal Talpe te Komen. Er werd slecht 1 hengst ter keuring aan geboden, namelijk L-Valley Prince Piper, verder afgekort tot Piper. Deze hengst bevind zich in zijn eerste keuringsjaar en is recent ingevoerd door Stal Talpe vanuit de U.S.A. Piper is net geen 3 jaar oud en werd gefokt bij Kauffman B. in Pennsylvania U.S.A. Hij is een zoon van Country road Prince en heeft als moeder Lor- Rob Final Tally (vader Lor- Rob Cheap Trick op zijn beurt een zoon van RKD Eddy).

De jury omschreef Piper als een veelbelovend jong paard die nu reeds 1m84 groot is. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al voldoende hengsten uitstraling. Hij werd voor gebracht in perfecte keuringsconditie. Hij is een groot rechthoekig paard met mooie verhoudingen en met een hoog gedragen edel hoofd op een stevige lange hals. Hij is voorzien van een goed gevormde achterhand met voldoende massa. Hij beschikt ook over zuiver beenwerk. Al doet de kleur eigenlijk niets aan de kwaliteit van een paard, toch is het mooi mee genomen wanneer de kleur mee valt. Piper heeft witte manen en staart en is voorzien van een mooie witte bles. Ook legde Piper een rustige proef af, zowel bereden als aangespannen. De 13 jarige dochter des huizes Tiele Talpe, trainde en toonde Piper tijdens de hengstenkeuring, een bewijs dat deze jonge hengst een heel goed karakter heeft… tekst door Patrick Trio.

Voor alle verdere info rond L-Valley Prince Piper kunt terug vinden onder de rubriek Hengstenhouderij.

Save the date

Na het grote succes in 2019 komt Passion for draft horses terug in september. Hou zeker onze website of onze facebookpagina in het oog voor alle verdere info, ticket verkoop, sponsormogelijkheden,…

Workshop Boomslepen

Ooit al eens een workshop boomslepen willen volgen? De kneepje van het mennen op het kordeel willen leren? Wel, dit is je kans… Tijdens deze 2 daagse workshop maak je alles mee in een reële situatie. Onder de begeleiding van Jurgen Talpe en een professionele boomsleper leer je het reilen en zeilen van het boomslepen. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

– 12 & 13 mei VOLZET

– 14 & 15 mei nog 2 plaatsjes vrij

Alle info is te verkrijgen via mail: vlaamsepaarden@staltalpe.be

x

Aanvraag show of demo