Toiletteercursus

Toiletteercursus

Het toiletteren van een paard is geen gemakkelijke zaak omdat er zoveel bij komt kijken. Maar als het goed gedaan wordt, loont het resultaat de moeite. Een verzorgd paard geeft een goede eerste indruk en dit is bovendien belangrijk voor het welzijn van het paard zelf. Het vraagt echter wel tijd en inspanning, vaak is het precisiewerk, maar het schept een vertrouwensband tussen ruiter/menner en paard en dat kan veel voldoening geven.

Voor een wedstrijd of keuring toiletteer je een paard. Dit houdt in dat je het paard helemaal klaar maakt voor een wedstrijd en/of keuring. Er zijn verschillende onderdelen die je toiletteert: manen, staart, hoofd,… Ieder ras heeft zijn eigen vlechtwijze.

Een goede voorbereiding op een keuring of wedstrijd houdt niet alleen in dat het paard gewassen en getoiletteerd moet zijn. Ieder ras heeft zijn eigen keuringen en tradities waaraan het paard (en zijn voorbrenger) zal moeten voldoen. Enige oefening om het paard voor te brengen is sterk aan te raden. In sommige gevallen hebt u maar 1 kans om het paard ‘goed’ voor te brengen. Een goed paard wat op een keuring slecht wordt voorgebracht, zal minder goed beoordeeld worden. Een matig paard die goed en juist wordt voorgebracht, zal beter worden beoordeeld. Het is dan ook van essentieel belang dat een paard op een keuring zo wordt voorgebracht dat hij zich van zijn beste kant laat zien!

Dit geheel ligt in de handen van de voorbrenger en de voorbereidingen op de keuring en/of wedstrijd.

Tijdens deze cursus leert u alle kneepjes van het vak.

dotjes

 

vlechtwerk

x

Aanvraag show of demo